Saturday, September 8, 2018

Paskanjauhantaa ja viivytyksiä

Viime keväänä, korjaustöiden purkuvaiheen valmistuttua, vastapuolen asiamies ehdotti käräjäoikeusasian viivyttämistä sillä perusteella että "yllätyksekseen hallitus on joutunut toteamaan ongemien johtuvat yhtiön vastuulle kuuluvista rakenteista".

Sustuin viivytykseen, koska ilman viivytystä olisi päädytty useampaa valmisteluistuntoon ja sitä kautta kasvaneisiin lakikuluihin.

Sain nyt perjantaina (7.9.2018) vastapuolen vastineen, jossa he ovat peruneet tuon suullisesti annetun lupauksen ja ilmoittavat jälleen, että ongelma on vain ja ainoastaan minun aiheuttamani. Kaikki korjaustöiden aikana todetut viat on painettu täysin villaisella.

Pienenä yllätyksenä tuli se että urakoitsijaksi valitun Vihdin Rakennusurakoinnin edustaja on henkilötodistajana yhtiön puolella. Kyseinen henkilö ei ollut läsnä työmaalla, muutoin kuin kokouksissa, pyrki painostamaan minua poistumaan valvomasta purkutöitä "etten häiritse tekijöitä" ja vastasi kysymykseeni siitä suostuuko hän todistamaan oikeudessa näin:

"Mitä joskus aikaisemmin on tehty tai jätetty tekemättä  ei valitettavasti ole minun työn kuvaa."

Purkutöiden seurantaan ja lisätutkimusten tekemiseen oli saatu sekä urakoitsijan, että vastaavan työnjohtajan lupa aloituspalaverissa.

Ehkä syynä on se, että kyseinen yritys on korjaustöiden yhteydessä tahallisesti rikkonut kiinteitä kalusteita huoneistossani ja olen reklamoinut aiheesta. Olen aiheuttanut TJ:lle ilmeisesti pahan mielen, jonka hän näin kostaa. "Rehellistä" toimintaa.

Lisäksi todistajana on, kuten osasin alusta asti epäillä, vastaava työnjohtaja. Eli 78 vuotias entinen talousrikollinen.

Luonnollisesti todistajana on muutama isännöitsijän lähipiiriin kuuluva, mm. rakennusmestari, joka oli konsultoimassa taloyhtiötä vesivahinkokorjauksen tekemisestä suosituksen vastaisesti 2014 ja jonka mielestä mädäntyneen puurakenteen jättäminen betonivalun alle on hyvän rakennustavan mukaista. Hän valvoi tuon korjauksen.

Tuo virhe olisi luonnollisesti pitänyt hakea korjauksen tekijöiden maksettavaksi vuonna 2016, mutta isännöitsijämme lähipiiri on tuollaisen ulkopuolella. Pikku viivyttely ja vastuu vanheni, se siitä.
Isännöitsijämme on ainakin aiemmin ollut merkattuna rekisteritiedoissa ko. yrityksen tilintarkastajaksi. Eli jossain määrin ko. yrityksen intressit kiinnostanevat häntäkin.

No comments:

Post a Comment