Monday, November 20, 2017

Paluu tähän päivään

Taloyhtiössä on siis pitkään jatkunut tilanne jossa isännöitsijä on pyörittänyt omaa sirkustaan. Tällä hetkellä siis sama isännöitsijä on "huolehtinut eduistaan" taloyhtiössä 43 vuotta yhteen menoon.

Tällä hetkellä omistamassani huoneistossa on todettu asumisterveydelle haitallinen mikrobivaurio ja kosteusongelmia. Olen ilmoittanut epäillystä sisäilmaongelmasta kirjallisesti taloyhtiön hallitukselle 27.8.2016.

29.11.2016 teettämässäni sisäilmatarkastuksessa todettiin huoneistossa näkyvä mikrobikasvusto ja sen seurauksena muutin perheineni toiseen asuntoon.

Nyt on kulunut yli 11 kuukautta tuosta muutosta. Taloyhtiö on alkanut väittää, asiantuntijalausuntojen vastaisesti, että ongelma johtuu ainoastaan omista korjaus- ja muutostöistäni. Asiasta on jo vireillä haaste ja taloyhiön on luvannut korjata huoneiston.

Isännöitsijä on esittänyt yhtiökokouksessa että hallituksella on "todisteita" siitä että ongelma johtuu ainoastaan minun korjaus- ja muutostöistäni. Olen tuon jälkeen saanut kaikilta asuntoa tutkineilta asiantuntijoilta varmistuksen joiden mukaan he eivät ole antaneet sellaista lausuntoa. Isännöitsijä on kieltäytynyt kertomasta mitään mainitusta "asiantuntijalausunnosta" minulle tai muille osakkaille.

Olen itse tehnyt asiasta ilmoituksen Vantaan terveysvirastoon, he ovat vaatineet taloyhtiötä korjaamaan asunnon asuttavaan kuntoon. Vantaan terveysvirasto on tulossa tarkastamaan asunnon korjauksen jälkeen, jotta saadaan varmuus siitä että terveyshaitat ovat korjauksella poistuneet.

Olen saanut taloyhtiön teettämän suunnitelman haltuuni välikäden kautta. Hallitus on toistuvasti kieltäytynyt toimittamasta suunnitelmaa minulle tiedoksi. Suunnitelma on tehty siten että kaikki huoneistoni muutokset palautetaan alkuperäiseen kuntoon, vaikka sellaiselle ei olisikaan tarvetta ongelman poistamikseksi.

Huoneisto on alunperin rakennettu 70 luvulla ja sen saa tänä päivänä korjata rakennusaikaisten määräysten mukaiseksi. Vantaan terveysvirasto tulee korjauksen jälkeen mittaamaan mm. rakenteiden lämpötiloja nykyisin voimassa olevien asumisterveysasetusten ja määräysten mukaan. Suunnitelman tekijä on kertonut, ettei asunto tule korjauksen jälkeen täyttämään terveysmääräyksissä asetettuja rajoja. Onkohan sellaisessa korjauksessa, joka tullaan määräämään heti uusittavaksi, paljoa järkeä?

No comments:

Post a Comment