Monday, November 20, 2017

Vähän taustaa

Hometaloyhtiön taustalla on vuosia jatkunut isännöitsijän itsevaltainen toiminta, "alkuperäisasukkaiden" suosiminen muiden kustannuksella, lähes kaikkien huolto- ja korjaustöiden laiminlyönti tai tekeminen tahallaan niin että niistä aiheutuu huomattavia lisäongelmia.

Asiaan kuuluu luonnollisesti että taloyhtiön hallituksen jäsenet ovat olemassa vain myötäilläkseen isännöitsijää. Laki velvoittaa hallituksen valvomaan isännöitsijän toimintaa, mutta valvonta ei hometaloyhtiössä ole hallituksen asialistalla.

Olen osakkaana nähnyt asian läheltä, sillä olin aiemmin mukana hallituksessa ja osan aikaa myös hallituksen puheenjohtajana. Vuonna 2012 eräässä ei "alkuperäisasukkaan" huoneistossa hajosi alkuperäinen pesuhuoneen muovimatto lattiasta lähes suoraan suihkun alta. Kyseisen huoneiston osakkaat ilmoittivat toistuvasti asiasta isännöitsijälle ja kaikille muille hallituksen jäsenille. Osakkaan mukaan heidän piti ottaa lattialämmityksen sulake irti suihkun ajaksi tai muuten saivat suihkusta sähköiskun, tämä siis osakkaan kertomaa.

Itse hallituksen puheenjohtajana vaadin taloyhtiön vastuulle kuuluvan rakenteen korjausta. Muut hallituksen jäsenet, isännöitsijä mukaanlukien, ilmoittivat ettei kyseistä huoneistoa korjata, vaan osakas vastaa korjauksista itse. Näin heidän mukaansa siksi, että "kaikki muutkin" ovat itse remontoineet pesutilansa omalla kustannuksellaan. Tästä seurasi saraharkaa ja muuta sopimatonta toimintaa isännöitsijän toimesta, tästä syystä erosin lopulta taloyhtiön hallituksesta.

Isännöitsijän saatua eroilmoitukseni, hän haukkui minua lapselliseksi, haistatteli ja vannoi kostavansa hänen tielleen astumisen. Hän oli tuolloin jo yli 70v joten ajattelin jättää raivovan tädin omaan arvoonsa. Mitä pahaa hän voisi saada aikaan?

On käynyt ilmi, että hänen kaltaisensa henkilö, saa oikeasti aikaan melko paljon tuhoa minun ja perheeni elämään.

No comments:

Post a Comment